Sunnuntain optimismi otti minusta illanvietossa vallan ja pähkinäiden, punaviinin ja suklaan saldoksi pamahti yli kahdentuhannen YLIMÄÄRÄISEN kalorin saldo.

Mikä tähän johti? Olikin outo tilanne, kun olin välttänyt aikaisemman elämän pahimman karikon, jota en ala tässä nyt tarkemmin erittelemään. Tämä ko. paikka on ollut kaikkien aikaisempien laihdutusyritysten päätepysäkki. Syön hyvin, normaalisti siis, liikun, laihdun - ja sitten menen helvetillisten ruokakökkeröiden ääreen ja syön itseni piippuun vaikka joka kerta päätänkin muuta. Se ei edes voi johtua itse ruuasta, kun joskus syön vaikkapa vain leipää ja juustoa, joista en edes liiemmin välitä, kasapäin. Joku sisäinen ahmimishäiriöinen pikkuneiti vain herää tuolloin, tuossa ympäristössä, sisälläni.

Ja siis tein koeviikolla itselleni selväksi, että nyt siihen tulee piste. Kituuttamaan ei tarvitse ruveta, mutta tuossa paikassa ruokaa menee suuhun vain normimääriä. Ja jotenkin sen myöntäminen, että minulla on itsehillinnässä paha ongelma, teki kaiken paljon helpommaksi. Sunnuntaina kirjoitinkin tyytyväisenä, kuinka kaikki oli mennyt mainiosti. Mutta sitten. Sitten!

Menin ystäväni luokse ja pitkä ilta venyi yöhön ja jotenkin ihmeen vähällä määrällä syötävää sai kauhean kasan kaloreita. Huhhahhei, mutta oltiinhan siis vielä koeviikon puolella. Ja lohduttaa, ettei tuollaiset illanvietot kuulu elämään  normaalisti niin yhtään, joten ihan heti ei sama moka toistu.

Vähän vain meni ruokavalio rempalleen, kun ei eilen menkkaturvotuksen ja syöminkimorkkiksen jälkeen maistunut oikein mikään, kaloreita tuli koko päivälle hät hätää 200. Kävin juoksemassakin kunnon hikilenkit mutta silti edelleen turvottaa. Kurja olo ja ruoka ei vieläkään maistu. Lähden kohta tekemään muutaman tunnin kävelylenkin, josko kaalipataa saisi sitten väännettyä.

Elikkäs siis kaloriralli viime maanantaista lähtien

Ma - 890 kcal

Ti - 1000 kcal

Ke - 1150 kcal

To - 1200 kcal

Pe - 900 kcal

La - 1990 kcal

Su - 3100 kcal

Ma - 190 kcal

Ti - 310 kcal

 

Nojoo, laskin noiden päivien keskiarvoksi 1192 kcal, elikkäs juurikin se mikä sen pitäisi olla. Toki olisi kropan, hyvinvoinnin ja terveen järjen mukaista että ne tulisi vähän tasaisemmin... Vaan vaikka polku onkin kuoppainen niin onpahan ainakin oikeaan suuntaan!